Knive

Køb dine kvalitetsknive hos PM Shop

For den almindelige forbruger er det ikke altid let at vide hvad der kendetegner en god kvalitetskniv eller vurdere lige præcis hvilken kniv de har brug for. I et professionelt køkken kan der på den anden side være stor konkurrence om hvem, der har den fedeste kniv.

Hos PM Shop finder du knive både til private, industrien og det professionelle køkken.

Når du vælger din kniv, skal du overveje formålet og arbejdsopgaverne du skal løse med kniven, dine muligheder for at vedligeholde den og dine krav til kvalitet, ergonomi, pris.

Uanset om du skal bruge din kniv privat eller professionelt, er det er bedre at have få, gode kvalitetsknive end mange dårlige. 

Giesser Premium cut kokkekniv 20 cm Red Diamond

Giesser premium cut kokkeknov RD

799,00 DKK

Giesser PremiumCut forskærersæt - Spicy orange

Giesser forskærersæt Premium cut

1.049,00 DKK

Giesser PremiumCut knivsæt - Red diamond

Giesser knivsæt Premium cut

1.895,00 DKK

Giesser PremiumCut knivsæt - Spicy orange

Giesser knivsæt PremiumCut

1.895,00 DKK

Giesser PremiumCut knivsæt - Tree of life

Giesser knivsæt PremiumCut

1.995,00 DKK

Giesser slagtekniv 18 cm m. luftskær

Giesser slagtekniv 18 cm

159,00 DKK

Giesser Stegegaffel

Giesser stegegaffel

229,00 DKK

Giesser stikkekniv 22 cm

Giesser stikkekniv 22 cm

119,00 DKK

Pas godt på dine kvalitetsknive

Hvis du har investeret i en dyr kniv, er den også værd at passe på. Med den rigtige behandling kan en kniv holde i årevis, og selv for professionelle tager det mange år at slide en kniv op. Til privat brug kan en kvalitetskniv ligefrem gå i arv, hvis der bliver passet godt på den.


  • Din kniv bør altid være skarp. Så er den både nemmere og sikrere at arbejde med.

  • Skær ikke i frosne fødevarer, da det kan give hakker i knivsæggen.

  • Opvaskemaskinen og kemikalierne i vaskemidlet nedbryder kniven. Syre fra madvarer kan også nedbryde kniven. Den har heller ikke godt af at lufttørre.

  • Vask derfor altid din kniv op i hånden umiddelbart efter brug og tør den af.

  • Opbevar din kniv, så skæret ikke bliver slidt - i en knivblok, på en magnetskinne, eller med plastikskinner i skuffen. Den må ikke ligge løst og rasle rundt.

  • Skærp din kniv med jævne mellemrum - gerne hver gang du går i køkkenet.

  • Få din kniv slebet professionelt - det er svært at gøre korrekt selv.

  • Oliér træskæfter, så de ikke tørrer ud. Selve stålet kan beskyttes med medicinsk hvid olie.

Vælg din kvalitetskniv efter formål

De fleste knive er lavet til et bestemt formål. I det private køkken kommer du langt med en lille, spids urtekniv til at snitte, skrælle og udskære frugt og grønt. Den klarer de små, detaljerede opgaver. En takket brødkniv er selvfølgelig god til brødet, men kan også bruges til tomater og andre bløde frugter og grøntsager og til at hakke nødder og chokolade, hvor det takkede skær holder fast på fødevarerne.

En allround kokkekniv på mindst 20 cm. kan bruges til rigtigt mange opgaver. Den kan både hakke, snitte og skære større udskæringer og grøntsager ud. En filétkniv burges til at filetere fisk, men kan også klare tynde skiver skinke i en snæver vending. Santoku-kniven, den japanske grøntsagskniv, er også blevet populær i det private køkken, og er god til de finere hakke- og snitteopgaver i køkkenet.


I industrikøkkenet eller hos slagteren er der ofte brug for mere specialiseret værktøj og professionelle kvalitetsknive til udbening og udskæringer. Her er behovet meget afhængigt af opgaver og præferencer. Skal du købe knive ind til et helt køkken, har kokken eller slagteren ofte både foretrukne typer og mærker. Det er vigtigt at købe kvalitetsknive med god ergonomi, da de skal bruges mange timer hver dag. Basisknivene i en professionel kvalitet bør suppleres med en kødøkse, der kan skære gennem led, samt  en kødsav, hvis der skal skære gennem knogler. Et tranchérsæt til udskæring af kød, udbeningsknive og fleksible fileteringsknive er også vigtige redskaber i et professionelt køkken.


Hos PM Shop levere vi både knivsæt og mange forskellige knivtyper i høj kvalitet til industri, detail og private i hele Danmark. Er du i tvivl om valg af knive, er du velkommen til at kontakte PMshop.dk eller finde svar på vores FAQ-side. Vi fører en række forskellige mærker, så du kan finde din foretrukne kniv. Du finder kvalitetsknive fra danske og internationale mærker bl.a Dick, Granton, Kai Shun, Miyabi, Vangedal, Zwilling og Swibo.


Hvilken kvalitet skal du vælge?

Kvalitet og pris hænger for det meste sammen. Du kan stadigvæk få en udmærket kniv til en rimelig pris, men den bedste kvalitet er stadig dyrere. Skal du bruge kniven derhjemme til enklere madlavning, behøver du måske ikke den allerdyreste version. Hvis du heller ikke lige får slebet og indsmurt kniven efter alle kunstens regler, eller den samme kniv bliver brugt til rigtigt mange opgaver, kan det være en god idé at købe en rimelig allround-kniv i en kvalitet, der kan tåle en lidt hårdhændet brug.


Skal du bruge dine knive professionelt, og passer du godt på dem, er der tale om en investering i ordentlig værktøj, som gør dig i stand til at udføre dit arbejde bedre. Her kan det ikke anbefales at gå på kompromis.


Du bedes tjekke om din bestilling er korrekt, før du går videre. Vær opmærksom på om du har valgte korrekte størrelser m.m.

OPNÅ FRI FORSENDELSE

Køb for 500,00 DKK mere, og få din pakke leveret fragtfrit.

Ret bestilling Gå videre