Strygestål

Enhver, der har stået i et køkken – professionel, slagter eller amatørkok – ved, hvor vigtigt det er med skarpe knive. Dette gælder uanset, om kniven skal bruges til pudsning af kød, hakning af grøntsager, skæring af brød osv. Dog er en sløv kniv noget, vi alle kommer til at opleve før eller siden. Det er nemlig fuldstændig uundgåeligt for den gængse bruger i et køkken. Derfor har vi hos PMshop bestræbt os på at have et bredt og alsidigt sortiment af strygestål og slibesten, så du altid kan have skarpe knive i dit køkken.

Vi forhandler med flere anerkendte brands, herunder Dick, der også er knivproducent og dermed ved, hvor skarp en kniv skal være. Nogle af vores produkter kommer også med fod, som blot skal monteres på bordet, når du stryger. Kig nærmere på vores nedenstående sortiment, så du kan gøre dine vigtigste redskaber knivskarpe igen.

16 vare(r)
Cozzinistrygestl-20
549,00 DKK
30%
DICKstrygestlinklfod-20

Specialpris 699,00 DKK

Pris: 999,00 DKK

SharpEasystrygestl-20
749,00 DKK
Slibesten-20
299,00 DKK
DickMultironStrygestl-20
699,00 DKK
DickMicroStrygestl-20
599,00 DKK
DickPolishStrygestl-20
699,00 DKK
FodholdertilCozzinistrygestl-20
129,00 DKK

Ikke på lager

Strygestl25cmblfirkantet-20
298,00 DKK

Ikke på lager

Strygestl25cmbloval-20
169,00 DKK

Ikke på lager

Strygestl25cmrdoval-20
169,00 DKK

Ikke på lager

Strygestl30cmovalDickoron-20
599,00 DKK

Ikke på lager

Strygestlkeramiskduo-20
399,00 DKK

Ikke på lager

DickMulticutStrygestl-20
949,00 DKK

Ikke på lager

16 vare(r)

Hvordan sliber du en kniv med et strygestål?

Dette kommer selvfølgelig an på, hvorvidt du benytter dig af en håndholdt knivsliber, eller om den skal placeres op bordet, samt hvor stor erfaring du har med knivslibning. Derudover kommer det også an på hvilke knive, du skal have slebet. Dog er det håndholdte strygestål, som er mest benyttet eller forsøgt benyttet, hvilket også er den metode, vi trinvis vil forklare nedenunder.

  1. Du holder din kniv på en vinkel på omkring 15-20 grader, når du skal slibe din kniv. Dette er yderst vigtigt.
  2. Dernæst trækker du hele skæret langs strygestålet. Det er fra begyndelsen af skaftet og helt ud til spidsen. Du vil på den måde fjerne noget af kniven og skabe en ny, skarp kant.
  3. Nu gentager du trin 2 på den anden side af bladet. Dette gør du omkring 5-10 gange på både forsiden og bagsiden af kniven.

Det har ikke nogen betydning, hvor hurtigt du trækker skæret langs strygestålet, så længe du gør det korrekt. Det ser måske smart ud, hvis du gør det hurtigt ligesom de professionelle kokke, dog kan du nemt ødelægge dine knive, hvis du ikke gør det ordentligt. Du bør desuden heller ikke slibe dine knive mere end 1-2 gange om måneden, selvfølgelig afhængig af hvor hyppigt du bruger dine knive.

De bedste keramiske strygestål til japanske knives fås her

De fleste uheld i køkkenet sker faktisk på grund af sløve knive. Derfor har vi bestræbt os på at have et stort sortiment af strygestål til alle slags knive, herunder også japanske knive. Japanske knive kræver nemlig en særlig form for strygestål, mere præcist et keramisk strygestål.

Keramisk strygestål har den fordel, at den både retter æggen på plads og sliber ganske let. Med et almindeligt strygestål kan du risikere, at den ”chipser” æggen, og dermed har du ødelagt dine japanske knive. Ved at benytte keramisk strygestål mindsker du risikoen for dette, og den kan desuden bruges til alle typer knive.

PMshop hjælper dig gerne med råd og vejledning

Som du kan se, så har vi et bredt udvalg af forskellige typer strygestål til alle slags knive, der findes. Hvis du derimod søger en elektrisk slibemaskine til dine knive, har vi desuden også et lækkert sortiment med det.

Søger du hjælp? Så rådgiver vi dig gerne. Kontakt os allerede i dag, og få vejledning vedr. vores produkter såsom strygestål og knive. Du kan kontakte os her på hjemmesiden, på tlf. 76 28 83 07 eller via mail support@pmshop.dk.